fredag 10 december 2010

Nobelmiddag

Sedan något år tillbaka brukar jag och Martin försöka laga en 3-rätters meny på Nobeldagen, den 10 december varje år.

I år var min svåger med familj samt min svärmor också bjudna. :-)

Det här var 2010 års Nobelmenyn:

Förrätt

Anka i press med vinteräpplen, pumpa, ättiksgrönsaker och kryddig gelé.

Huvudrätt

Tryffelstekt piggvar med vintersallad på kantareller och oxsvanstryffelsky.

Efterrätt

Len mjöölkchoklad och apelsinbavarosie smaksatt med gammeldansk bitter serveras med apelsinsallad.

Drycker

Champagne Franck Bonville Grand Cru Millésime Blanc De Blancs 2005

West Cabernet Sauvignon Reserve 2005

Chateau Raymond-Lafond Sauternes 1999

Café

Grönstedts VO

Facile Punsch

Eau Minérale Ramlösa


Hemma hos oss serverades denna Nobelmeny:

Förrätt

Vegetariska vårrullar med sesamfrösås

Huvudrätt

Helstekt renstek med potatis- och Västerbottenbakelse samt trattkantarellsås

Efterrätt

Olika ostar med kex

Drycker

Vatten

Rött vin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar